12 maj 2008

Drömrum

Ett av mina intressen är scrapbooking. De av Er som håller på med det känner till att man samlar på sig en massa saker. Framförallt små, pilliga saker som lätt kommer bort och dessutom en massa papper som inte får vikas. För närvarande förvarar jag mina papper i en stor kartong, mina småsaker, stämplar, färger etc i ett par förvaringslådor i plast från IKEA. Det är således ett ganska stort projekt att både ta fram och bort alla saker när man ska till. Drömmen vore en egen arbetsplats, eller allra helst ett helt rum för ändamålet. Att få ha sådan ordning som på följande bilder skulle inte vara så tokigt. Nu har jag inte alls ens i närheten av så mycket saker, men man kan ju få drömma....

Förstår Ni vad jag menar med mycket saker... Det duggar inte tätt mellan inläggen här för närvarande. Har fullt upp med att göra klart D-uppsatsen, plantera om plantor (har äntligen fått igång växthuset), och umgås med mina söta barn (känns konstigt att skriva barn, nyss var det bara en). Försöker hålla mig uppdaterad i min favoritbloggar i alla fall. Jag formligen älskar Hannas Forms och Kitchenblooms bilder. Varför är inte jag så bra på att fotografera. Kanske skulle en ny kamera bidra till bättre bilder. Få se nu - det är snart någon som fyller år...

2 kommentarer:

Kristin sa...

Hej Marie!
Å ja, man skulle ha bättre plats för sina pysselsaker. Sven har en hel verkstad, jag har fått dela det gamla utedasset med hunden, så nu har jag ena halvan som kruk- och trädgårdsredskapsförvaring och i den andra halvan är det vinterbonat och där har Speja sin hundgård. Man kommer minst sagt på undantag!

Du fick mig riktigt biten med scrappingen. Har nu suttit och gjort om J:s bebisalbum och "uppgraderat" det med scrap, så att det kommer se ungefär likadant ut som M:s kommande album. Är väl löjlig men vill att de ska se liknande ut... ;-)

Har inte heller vant mig vid att säga MINA BARN eller BARNEN. Men nu är man tvåbarnsmamma!!! Och jag hade nog inte trott att det skulle vara så smidigt. M är en riktig söting som just nu inte har så mkt kolik kvar och bara ler mot allt och alla så fort man ger henne ett ögonkast.

Du undrade om kamera innan. Jag har en Canon Eos 400D, en systemkamera. Jag har ju haft Canon systemkameror sedan början av 90-talet i olika modeller så jag kunde inte vara utan en sådan. Eftersom jag kan använda mina gamla objektiv till den, så blev det hela inte så dyrt som det kunde bli. Men det är klart att det är jättemycket pengar. 6995 kr gav jag inkl 3mb-minneskort och skylightfilter. Men istället har vi alltså ingen "liten" digitalkamera. (Det har resulterat i att det nästan bara är jag som fotar stillbilder och så Sven som sköter videofilmningen för även om det är min videokamera - fick i födelsedagspresent - så tycker jag den är svårare att förstå sig på än min kamera). Jag kan inte rekommendera någon särskild mindre variant, men mina systrar och föräldrar har modeller av Nikon och Canon och är nöjda med dem.

Ha det så bra och njut av det fina vädret! :-)

/Kristin

Tidsmästarinnan sa...

Hej, vilken fin blogg!

och grattis till Lillasyster!!!

Kram
S