15 september 2013

Mixed media card

We are showing mixed media at the Allt om Scrap enzine today. I made this card using Lemon Owl papers and decorations. Background made using gesso, paint, spray ink, modeling paste, tissue papers and two different masks/stencils. 

Idag visar vi mixed media hos Allt om Scrap.

På det här kortet har jag förutom "vanliga" kortdekorationer använt mig av olika typer av färg, mist och gesso. Jag började med att stryka gesso över det mönstrade papperet. Sedan stänkte jag med kopparfärgad och turkos mist. När detta torkat limmade jag fast en bit silkespapper. För att få ytterligare dimension på kortet använde jag modeling paste och en stencil med formen av en fjäril. Innan modeling pasten torkad strödde jag över svartglittrig embossingpulver. Detta värmde jag sedan in i pasten för en lite mer strukturerad effekt. Efter det la jag till de små prickarna av blå akrylfärg (jag använde en mask som jag strök färgen över med hjälp av en spatel). När allt torkat fäste jag de övriga dekorationerna.


Material used: Patterned papers and embellishments from Lemon Owl.