24 mars 2008

Det regnar sågspån

Det regnar sågspån hemma hos oss idag. Min sambo har äntligen satt upp taklister i vår hall, och eftersom vi bor i ett femtiotalshus med sågspån som isolering formligen regnade det över honom när han spikade listerna. Han såg inte ut som han uppskattade mitt skramlande med tändsticksasken. Vi har haft en lugn och skön påsk med massor av god mat och fantastiskt väder. Tänk att det kan var -14 grader den här årstiden. Så kallt har vi bara haft en gång förut i vinter! Jag som längtar till sommaren - särskilt som vi har sovit i stugan där vårt rum är dekorerat i marin stil.

Jag är ganska avundsjuk på den här båten som vi satt upp på väggen i vårt rum därute. Den skulle göra sig bra i vårt New England inspirerade sovrum. Pappa hade den som barn.

Ska avsluta med receptet på en god efterrätt som vi gjorde i helgen. Det kommer från Monika Ahlbergs kokbok "Min Mat".

Glassfyllda Citroner

4 citroner

1.5 dl florsocker

2 äggulor

2 dl vispgrädde

Skär toppen av citronerna och gröp ur dem med en sked och en liten kniv. Spar saft och kött. Skär bort en liten bit i botten på citronerna så de står bättre men se till att inte göra hål genom frukten. Vispa socker, ägg och 3 msk av citronsaften. Vispa grädden hårt. Blanda ned grädden i äggsmeten. Sätt i mer citronsaft efter smak. Fyll citronerna med smeten. Frys i minst fem timmar. Ta fram en timme innan servering så de hinner mjukna. Garnera med tex färska hallon.

2 kommentarer:

Svenska inredningsbloggar sa...

Mums filibabba, detta måste jag prova på!

Ha en härlig tisdag

En mammas drömmar sa...

Tack för påhälsningen...är så glad för alla glada tillrop eftersom jag är nybörjare på detta.
Vad gäller onlineköp så har jag lite tips, t.ex https://www.systerlycklig.se
http://www.ilva.se, har en del.
http://www.elsashem.se/
för att inte glömma gamla IKEA, som faktiskt har en del likt om man jämför med t.ex amerikanska potterybarn.com. De har förresten onlinebeställning, men då behöver du en mellanhand i USA för de distribuerar inte utanför landet.