13 mars 2008

En lyckad uppfinning

Svärfäder måste vara en av världshistoriens bästa uppfinningar. Min är fantastiskt duktig på att snickra - och han är inte snickare till yrket heller. När vi renoverade vår hall, vilket bl a innebar att en vägg revs, ställdes vi inför problemet att ingen garderob på marknaden passade mellan vägg och element. Vad gör man då? Ringer svärfar som glatt snickrar ihop denna fina garderobsvägg efter undertecknads något tveksamma teckning. Själva garderoben är genial eftersom den rymmer två stänger, en under taket och en lite längre ned. Man får alltså plats med dubbla "rader" med ytterkläder. Den dubbla golvytan kommer väl till pass nu när snart en barnvagn skall parkeras där.

Imorgon är det fredag så jag tänkte tipsa om en god och snabb efter rätt till fredagsmiddagen. Tar ytterst liten tid och har knappt några ingredienser. Inte så nyttig kanske - men det ska väl inte efterrätter vara....
Hallonmoussé

250 g hallon
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Mosa ihop florsocker och hallon med en gaffel. Vispa grädden ganska hårt. Blanda samman grädde och hallonmos. Häll upp i fina glas och ställ i kylen tills de ska serveras.
Foto: Guldkorn.se

1 kommentar:

Kristin sa...

Hej Marie!
Vad många roliga inlägg att läsa ikapp, kul! Och bra recept. Ska verkligen prova både brödet, hallonmoussen och pastasåsen. Håller med om att handlingslista är ett måste!!!! Och nu sedan jag varit hemma (sedan nyår) så har jag också försökt göra matscheman. Precis som du säger, man följer dem inte slaviskt, men det ger en ett hum om var i skafferiet man ska börja rota när det börjar närma sig middagsdags...

Jag har fortfarande inte fått ändan ur när det gäller att packa skor och kolla porto men det kommer!!! Hoppas du härdar ut!

Nehej, nu är det snart dags för lite fredagsmys (vi har det istället för lördagsgodis) och M vaknar nog snart igen för att vilja ha lite mer mat. Det blir inga långa pauser, men hon är väldigt lätt och smidig annars, så jag ska inte klaga. Känner lite som du, man GÖR ju inget. Men så tänker man efter och så inser man att det är allt det vanliga: göra frukost, sätta på en tvättmaskin, vika ihop föregående tvätt från torktumlaren, tömma + fylla + köra en diskmaskin, laga middag, städa lite etc. Och så givetvis allt ammande och bytande emellan. Det blir ändå lite man gör trots att det inte är några "stora" grejor. Men än så länge trivs jag väldigt med att vara mammaledig, tycker nästan det är bättre andra gången än första, då jag ibland tyckte det blev för tyst och enformigt hemma.

Hoppas ni får en bra helg!

Kram Kristin