31 mars 2008

"Tabula Rasa"

= tomt blad (eller något liknande i alla fall...). Uttrycket förmedlar hur mitt hem känns idag. Jag har rensat bort påsken - så det är tomt, tomt, tomt på pynt. Det är precis som med julen - det är roligt att ta fram, men nästan ännu roligare att ta bort. Så nu sitter jag och surfar runt på allehanda bloggar för att få lite inspiration. Inser att jag är mer kritisk till hur det ser ut hemma hos mig själv när jag inte tillbringar 75% av tiden på jobbet! Gillar verkligen bloggen Kitchenbloom! Ni kanske läst reportaget i Family Living, men ett tips är att läsa bloggen. Jag önskar att mitt hem så lika estetisk ut....

Vi skulle verkligen behöva en ny matta i vardagsrummet. Just nu har vi en 200 kronors matta från IKEA. Jag har absolut inget emot IKEA, men man ska nog inte förvänta sig att nått så billigt håller färg speciellt bra. Dessutom händer det ju en del olyckor med fyraåringar som gillar att fika framför barnprogrammet. Den är säkert tvättad 10 ggr vid det här laget. Vid närmare eftertanke kanske mattan inte håller så låg kvalite om den klarat sig genom detta?! Satt i alla fall och tittade på Designonline.com och hittade denna matta ("Birds nest" från Kathea) som skulle passa bra till vår bruna fondvägg och beiga soffa. Priset var dock ganska avskräckande - kostar som en mindre bil som min sambo skulle ha sagt.

Hittade också en massa fint till barnrum. Är lite sugen på att gör om sonens rum. Han har just nu gula väggar med en ganska barnslig bård från Laura Ashley. En gång hade jag en vision om att måla en av väggarna i Alcro Designers färg Kärlek. Kanske ska jag försöka mig på att ta bort bården, så skulle nog det hela lösa sig ganska smidigt. Han vill gärna gör om också eftersom dagmammans son ska få nytt rum, och själv hade varit med och valt ut vad som skulle köpas. Det finns visst 4-5 åringar som också kollar inredningstidingar....

Avslutar med en liten "installation" som sonen gjorde innan påsk. Eftersom den passar bra i fönstret där den ligger har jag lämnat den kvar.


Inga kommentarer: