4 maj 2008

Familjen Blå

Familjen blå skulle man faktiskt kunna kalla oss. Framförallt för att vi är passionerade älskare av blåbär i alla former. Vi kan helt enkelt inte få nog! På hösten när det är dax att plocka de små kulinariska höjdarna har vi svårt att få ihop något i hinkarna för var och vartannat bär hamnar i munnen. Otaliga finns de bilder på undertecknad sittandes i barnvagn, mitt ute i urskogen med en kvist blåbär i handen. Naturligtvis likaledes blå runt hela ansiktet. Vad jag nu i allt det här vill komma till är att jag igår köpte mig två blåbärsbuskar. Vad kan vara mer lämpligt för en familj som vår än ett par buskar på tomten. Nu är inte buskblåbären lika goda som de från skogen - men i alla fall. Visst blir man lite sugen...

I övrigt njuter vi av vår lilla tjej som är snäll och bara äter och sover. Jag tror hon har spenderat sina två första veckor konstant sovandes. Men det är rätt skönt - lite långtråkigt kanske. Storebror är jättestolt, och vill helst pussa på henne hela tiden. Han har dessutom fått den stora äran att bestämma namnet. Vi valde mellan Sally och Alice, men efter att sambon och jag inte kunnat komma överens fick storebror bestämma. Han bestämde sig för Alice. Så nu heter hon Alice Sally Christina.

1 kommentar:

Kristin sa...

Hej Marie! Vad kul att hon fick heta både Alice och Sally. Jag tror vi verkar ha fått små snälla tjejbebisar av samma sort; Matilda är fortfarande OTROLIGT SMIDIG och dessutom GLAD och OKOMPLICERAD. Det känns som en riktig lyckträff, jag är så mycket mer pigg och full av ork den här gången - med J fick jag sova sällan och han var kinkig mest hela tiden.

Är det amerikanska blåbär du har planterat? De är väl superbra att ha i kakor, om jag inte minns fel, för de klabbar mindre än vanliga blåbär. Tycker också om blåbär - främst i paj!!! MEd mycket vaniljsås!!!! Snart är rabarbern stora nog att göra första rabarberpajen av här, det är också en hit!

Kram och ha det bra med dina två gullungar! :-)

/Kristin