12 april 2009

SOM LEILA

Idag känner jag mig som Leila Lindholm! Jag håller på att provbaka med min nyaste investering - en hushållsassistent (i maskinform förvisso, jag hade hellre sett att Leila kommit hem till mig och bakat). Förra veckan damp den ned på vårt köksgolv - en gammal fin kompis i köket från Bosch. Min mamma och min svärmor har precis likadana, och de har tuffat på sedan slutet av 60-talet! Jag hoppas min ska hålla samma goda kvalité. Naturligtvis hade jag velat ha en snygg och dyr Kitchen Aid, men den är just ALLDERLES för dyr. Nu står limpdegen på jäsning, så snart ska här nådas för glatta livet.

Eftersom matbrödsbaket nu förhoppningsvis får en nyrenessans här hemma så skulle jag bli glad om Ni tipsade mig på bra recept. Maila dem till mig på adressen som finns strax till höger.


Här kommer dagens recept:
Mammas Goda Limpa

4 avlånga brödformar eller 25-40 bullar (beroende på storlek)
2 pkt jäst
1 l ljummet vatten
2 kg rågsikt (gärna ekologisk)
2/3 förp farinsocker
3 ägg
Blanda alla ingredienser, degen ska bli ganska lös. Jäst som vetebröd dvs 40 min i bunke + 40 min utbakat. Grädda i 175 grader, 60 min för limpor och 10-15 min för bullar (beror på hur stora du gör dem).


Bild från Leila.se

2 kommentarer:

Annica H sa...

Hallå Leila!
Jag vet ju att du är suverän på att baka, så mina recept känns lite "fjuttiga" att bidra med... ;)
Tack för gratulationen! Jag ska genast skutta iväg och maila min adress till Malin! :)
Kram Annica

scrapupdate sa...

Mums det ser gott ut!