10 december 2009

MASSOR AV PYSSEL

Tro det eller ej, men trots bristande uppdatering av bloggen har jag faktiskt pysslat en hel del den senaste veckan. Julkort, holkar, minialbum, layouter och födelsedagskort har stått på programmet. Tyvärr är mörkret just nu min fiende. Fotomöjliheterna är begränsade till en stund mitt på dagen, och när man antingen befinner sig på jobbet, eller i sängen sovandes efter nattjobb, så blir det lite problematiskt... Vill Ni ha scrapinspiration så rekommenderar jag ett besök hos Allt om Scrap där julkalendern tuffar på. Det känns som en lyx att få sätta sig vid datorn varje morgon och öppna en ny lucka!

I brist på annat så bjuder jag på ett pajrecept som både passar jultider och till midsommar!

HALLONPAJ med Kardemumma

Bild: Svenska Yle

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk socker
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
4 äggulor
2 burkar créme fraîche
1 dl socker
1½ msk mald kardemumma
500 gram hallon

Hacka ihop alla ingredienserna utom vattnet i en matberedare. När massan är grynig, häll i vattnet och låt matberedaren arbeta lite till. Packa in i plast och låt vila i kylskåp MINST en timme. Förgrädda pajskalet i 225 grader 15 minuter.

Blanda ihop alla ingredienserna utom hallonen och häll i det förgräddade pajskalet. Häll hallonen ovanpå och tryck eventuellt ner dem lite för att få fler att rymmas.

Grädda pajen i 200 grader i 30 minuter, servera kall.

Inga kommentarer: