15 april 2008

VÅRBRUK

Ägnat oss vårbruk i trädgården ikväll. Vi har en rejält stor tomt som följdaktigen behöver skötas om. I höstas insåg jag att alla buskar förvildat sig och växt sig för höga. Så ikväll var det dax, fram med sekatör och grensax. Vips var buskarna nyklippta. Nu väntar vi bara på att resten av snön ska tina bort så vi kan köra mossrivare och kompostkvarn. Sambon har dessutom bytt till sommardäck - så nu måste det bli varmare! För att visa hur duktig jag kan vara visar jag bilder på min för dagen nykokta sylt...

Om sanningen ska fram så är det bara vanliga "refillkorvar" som jag fyllt över i ett par fina burkar. När orken tryter är det ju bra med lite fantasi och estetism, eller hur!!

1 kommentar:

Kristin sa...

Hej Marie! Vad pysslig du har varit. Är det ett tecken på att det är dags för bebis snart? Samma dag vattnet gick med M så hade jag bakat två sorters mjuka kakor och en omgång limpor... Sent på kvällen så gick vattnet sedan. Inte för att jag tror att aktiviterna gjorde att det gick, utan snarare att kroppen kanske kände på sig att något skulle hända så den såg till att jag var extra huslig den dagen... ja, jag vet inte! ;-)

Fina glasburkar, håller med om att det är roligare än "moderna" varianter. Fast du... har du upptäckt syltsocker? Då tar det nada tid att koka sylt och marmelad. Det går på ett kick! Dessutom blir marmelad sådär bra lite stelnande konsistens - perfekt resultat varje gång...

Hoppas ni får riktig skön vår snart!!! Vi kunde stå ut med lite mer värme här med, det är bara +5 idag och jag skulle lätt kunna tänka mig att ha tio grader mer så man känner att det verkligen är SKÖNT att vara ute!

Kram och ha det bra - imorgon ska jag posta paketet till dig med skorna!!!! (Ursäktar att det tagit sådan tid...)