1 september 2008

Nära döden upplevelse!

Igår hände det - jag hade ännu en nära döden upplevelse - jag var ut och sprang för första gången sedan jag fick lilla A. Inte alls kul. Jag är en ganska van löpare, och brukar inte ha speciellt svårt att komma igång på våren. Men NU - fy f* så hemskt. Jag lyckades släpa mig runt 2,5 km, men det gav ingen mersmak direkt.... Innebandyn drar igång igen den 14:e så det är dock bara att köra på!

Det "lilla" jag bjöd på på dopet i lördags var Björnbärsmoussetårtor. Väldigt goda och enkla att göra.

Här kommer receptet (OBS! 3 satser räcker till 2 formar):

Botten

1 ägg
0,5 dl florsocker
2,5 msk potatismjöl
1 msk smält smör

Vispa ägg och socker. Vänd ner mjöl och smör. Grädda i 12-15 min i form med löstagbar kant (200 grader).

Mousse

2 dl bär
1 msk citronsaft
1,75 dl youghurt
5 gelatinblad
3 äggulor
1 dl florsocker
2.25 dl vispgrädde

Mixa bär och citron. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggulor och socker hårt. Smält en gelatinet i en del av bärmixen. Blanda med resten av bärmix, äggmix och youghurt. Vänd ned den hårt vispade grädden. Häll upp allt i formen med den gräddade botten. Frys i 6 timmar. Ta fram och tina 6 timmar innan servering. Garnera gärna med färska bär och citronmeliss.

2 kommentarer:

Kristin sa...

Hej hej! Mmmm, det verkar som supersmarriga bakverk! :-) Får prova någon gång, mammas alla björnbär är väl snart mogna!

Ha det bra!
/K

Anna/Augusti_73 sa...

Låter sjukt gott!! Men du, om det här var "något litet" vad gör du då när du slår på stort?!? ;)

/A